Verktyg

Vi har professionell inspelningsutrustning för ljud, film och bild. Vi redigerar ljud i pro-Tools, gör design i inDesign och klipper film Premiere pro. För anpassning av innehåll till digital guide har vi två alternativ.

Kund kan vara delaktig i de moment som önskas under produktion.

1. Guide via internet. En lösning med möjlighet för kund att redigera och att använda olika språk. Vid platser där det är mobiltäckning (minst 3G) kan man förmedla innehållet via internet. Besökande från Europa kan numera använda datatrafik utan extra kostnad. Detta är en anpassad wordpresslösning som inkluderar både design och backend. Ett exempel:

podguide.me/asp

Webadresserna kan vara korta, som t ex podguide.me/1

De kan också göras tillgängliga via qr-kod eller nfc-tag.

WordPresslösningen har producerats av Eborn Interactive. Exempel till höger i bild nedan.

2. Guide via egenutvecklad teknik, kräver inte internet; LaternaGuide, egen hårdvara och eget publiceringsverktyg som hanteras av Laterna Vox. Underhåll: kund bör kontrollera att guiden fungerar. Om kund tecknar abonnemang erhålls ny teknik om den befintliga slutar att fungera.

Till vänster i bild ovan. Tekniken kan styra ljud, till exempel i vår poesistol.

Vi har utvecklat egen teknik som kan användas för att förmedla ljud, bild och film. Det är den som används i den snackande stolen som börjar prata när någon kommer nära den. Systemet fungerar också som en snackande skylt, via besökares mobiltelefoner och ett lokalt wifi-nätverk. Det fungerar utan internet och kan drivas av solcellspaneler.