Vi producerar information. Det kan vara en digital guide, skyltar i naturen, en snackande stol eller något annat som behöver ljud, bild eller text. Vi bearbetar innehåll som finns eller tar det hela från början med förarbete, inspelning, fotografering, redigering och skrivande. Vi fixar den förmedling som önskas, och har egna tekniska lösningar.

Exempel på kunder:


Laterna Vox har till exempel utvecklat en mobilguide till Biotopia i Uppsala och producerat digitala guider till Skärgårdsstiftelsen. Producenten Anette Rattfelt är ansvarig för verksamheten.

Karin Lindström – naturvägledare Biotopia om samarbetet;

«Vi har tyckt att det har varit väldigt kul och lärorikt att vara med om utvecklingsprojektet av mobilguider! Vi tror att digital naturvägledning kommer att utvecklas och bli större i framtiden. Laterna Vox är en kreativ och ansvarstagande samarbetspartner som vi rekommenderar. Vi tackar och bockar för ett bra samarbete!»

Sandra Löfgren – projektledare Skärgårdsstiftelsen

«Anette är noga med att det blir bra och har stor ansvarskänsla för sina produkter vilket är avgörande. Jag rekommenderar henne och LaGuide hela tiden till andra som är intresserade av liknande lösningar.»

Pål Hals, daglig leder Besøkssenter våtmark Lista

«Fleksibiliteten i et såpass lite foretak er et stort pluss. Kreativiteten er et annet stort pluss. Anette er god på journalistikk, foto og formidling. Hun er fleksibel, kreativ, grundig og kompetent på fler-medial formidling.»

En ny serie av snackande stolar är producerade. Dessa är mindre och lättare att transportera än de tidigare. Stolarna kan utrustas med sensorer som startar ljud i dem, eller ljud från stolarna kan startas via besökares mobiltelefoner.


Anette i Laterna Vox har startat ett samarbete med bildbyrån Azote. Hennes fotografier finns nu till försäljning via bildbyrån som är sveriges ledande kommunikationsbyrå inriktad på miljö- och hållbarhetskommunikation.


Produktion av skyltar till naturreservat på Lista i Norge. Ett uppdrag till Fylkesmannen i Aust- og Vest -Agder. Designen följer den mall som det norska arkitektkontoret Snøhetta har tagit fram och som ska användas till alla nationalparken och skyddade naturområden i Norge.

Laterna Vox har producerat innehåll och teknik till en överraskande berättelse under marken vid fyren på Lista. Om man går in i en gammal bunker där tänds ljus upp och en röst börjar berätta om strandskatan.

Snackande stolar längs Strömsholms kanal. Under sommaren 2017 stod tre snackande stolar längs Strömsholms kanal. Produktion Laterna Vox. Här användes vår egenutvecklade teknik.

Talande bänk på torget i Köping. Bänken kan berätta Köpings historia på nio språk. Parkbänken har en inbyggd högtalare och ljudet styrs via mobilen. Producerades av Laterna Vox i samarbete med Köpings kommun.

«Mobilguiden fungerade som en levande guide. Mer engagerande än skyltarna.» Citat från utvärdering av fjärilsstigen, Uppsala.

«Var forbi Grinheim kirke i forbindelse med Geocaching, og det var fantastisk godt at få fortællingen på telefon da kirken var låst.. Tusind Takk. » Brev från besökare vid Grindheim kirke.

”Jag gillar de olika sätten att kommunicera. Blandningen av filmer, skyltar och folder att ta med hem” Citat från utvärdering av fjärilsstigen, Uppsala.

Ett tidigare projekt var att producera ljud och berättelser till en telegrafstation i Ny Ålesund på Svalbard. En mix av historiska miljöljud hörs hela tiden och på en skärm i huset kan man välja att istället lyssna på historier från platsen.

Poesistolen vid «Lytteastasjonen». Vid Norges sydspets har vi byggt en poesistol, vi kallar den «Lyttestasjonen». Lyssna till barn som pratar om livet eller poesi. Dikterna blir lästa ifrån stolens rygg. Besökare väljer dikt och språk via mobilen. Det finns också en liten gästbok bredvid stolen på klippan. Mer om «Lyttestasjonen» på TripAdvisor.

10 000 år på 12 minuter; En tidsresa i ljud, längre och längre tillbaka i tiden. Innehållet är en vandring utifrån fyra platser i Uppsala. Här ihopsatta till en helhet.