Hva gjør vi?

Vi produserer informasjon, for eksempel en digital guide, et skilt i naturen, en snakkende stol eller noe annet som trenger lyd, bilde eller tekst. Vi bearbeider innhold som finnes eller tar det hele fra begynnelsen med forarbeid, innspilling, fotografering, redigering og skriving. Vi fikser formidlingen som ønskes, og har egne tekniske løsninger.

Eksempler på kunder:

Laterna Vox har blant annet utviklet en mobilguide til museet Biotopia i Uppsala, til en sommerfuglsti. Et annet eksempel er digitale guider til Skärgårdsstiftelsen. Produsenten Anette Rattfelt er ansvarlig for virksomheten.

Karin Lindström – naturveileder Biotopia;

«Vi har tyckt att det har varit väldigt kul och lärorikt att vara med om utvecklingsprojektet av mobilguider! Vi tror att digital naturvägledning kommer att utvecklas och bli större i framtiden. Laterna Vox är en kreativ och ansvarstagande samarbetspartner som vi rekommenderar. Vi tackar och bockar för ett bra samarbete!»

Sandra Löfgren – prosjektleder Skärgårdsstiftelsen

«Anette är noga med att det blir bra och har stor ansvarskänsla för sina produkter vilket är avgörande. Jag rekommenderar henne och LaGuide hela tiden till andra som är intresserade av liknande lösningar.»

Pål Hals, daglig leder Besøkssenter våtmark Lista

«Fleksibiliteten i et såpass lite foretak er et stort pluss. Kreativiteten er et annet stort pluss. Anette er god på journalistikk, foto og formidling. Hun er fleksibel, kreativ, grundig og kompetent på fler-medial formidling.»

Nye snakkende stoler er produsert. Disse er mindre og enklere å transportere enn de tidligere. Lyd fra stolene startes av sensorer eller via besøkernes mobiltelefoner.


Anette i Laterna Vox har startet et samarbeid med bildebyrået Azote. Det er mulig å kjøpe hennes bilder via dem. Azote er Sveriges ledende kommunikasjonsbyrå innen miljø og bærekraftig utvikling.

Produksjon av skilt til naturreservat på Lista. Et oppdrag til Fylkesmannen i Aust- og Vest -Agder. Designen følger malen fra Snøhetta, som brukes til nasjonalparker og naturreservat i Norge.

Annet på gang: Laterna Vox har produsert innhold og teknikk til en lydfortelling i en bunker på Lista. Når man går inn i den slår lyset seg på automatisk og en stemme begynner å fortelle om tjeld.


Laterna Vox produserer en digital guide om fisk i Fyrisån i Uppsala. Det oppdraget utføres i sammen med biologimuseet Biotopia for Uppsala kommun. Her brukes vår nye design for digitale guider via internett. (Se mer på siden  «verktøy».)

Snakkende stoler ved Strömsholms kanal. Sommeren 2017 ble tre snakkende stoler leid ut til Strömsholms kanal i Sverige. Produksjon Laterna Vox. Her brukte vi den spesielle teknikken som vi har utviklet.

Snakkende benk på torvet i Köping i Sverige. Benken kan fortelle historien om Köping på ni språk. Benken har en innebygget høyttaler. De ulike lydene velges via mobilen. Benken ble produsert av Laterna Vox i samarbeid med Köpings kommun.

Vi har produsert et eget kretskort. Det er enkelt og energibesparende, med mange muligheter. Teknikken monteres i en boks som kan være utendørs. Det hele kan driftes av solcellepaneler.

«Mobilguiden fungerade som en levande guide. Mer engagerande än skyltarna.»  Fra evaluering av mobilguiden til summerfuglstien i Uppsala.

Skjermbilde 2016-08-29 kl. 14.32.20

«Var forbi Grindheim kirke i forbindelse med Geocaching, og det var fantastisk godt at få fortællingen på telefon da kirken var låst.. Tusind Takk. » Brev fra dansk besøker ved Grindheim kirke.

”Jag gillar de olika sätten att kommunicera. Blandningen av filmer, skyltar och folder att ta med hem” Fra evaluering av  sommerfuglstien i Uppsala.

2325

Et tidligere prosjekt var lyd og historier til  «Telegrafen» i Ny Ålesund, Svalbard (ikke mobilguide).  Lydmiljø og fortellinger. Med høyttalere på plass. Det var et oppdrag til Telemuseet/Telenor Kulturarv i samarbeid med Fluxloop.

Skjermbilde 2016-08-25 kl. 10.38.21

Audioguide til Arkivet  Redigering og oversettelse av tekster til engelsk. Innspilling og programmering av audioguide på engelsk og tysk til en utstilling; «Brennpunkt Arkivet», på Stiftelsen Arkivet i Kristiansand.

En audioguide, via webb, laget med vårt eget publiceringsverktøy. Tilgang via QR-kode.

 

Ved Norges sydspiss har vi laget en poesistol, en Lyttestasjon. Besøkere kan lytte til barn som snakker om livet eller til poesi. Diktene leses fra stolens rygg. Høyttaler er bygget inn. Man velger dikt via mobilen. Om Lyttestasjonen på TripAdvisor

10 000 år på 12 minutter; En tidsreise i lyd, lenger og lenger tilbake i tiden. Innhold er en vandring ut fra fire plasser i Uppsala. Her i en helhet.


Om mobilguiden LaternaGuide

Noen av guidene finnes for øvrig samlet på:

laguide.se og laguide.no