Vi berättar med ljud, bild och modern teknik!

En röst ger närvaro och känsla. Med ljud och bild kan förmedling bli levande. Berätta via mobiltelefonen, en skylt eller kanske högtalare i en utställning! Laterna Vox producerar den förmedling som önskas.

Skjermbilde 2016-08-29 kl. 14.32.20

Respons

«Mobilguiden fungerade som en levande guide. Mer engagerande än skyltarna.» Om fjärilsstigen, Uppsala.

«Great idea, Great view.» Från den digitala gästboken på Rundemanen Bergen.

«Var forbi Grinheim kirke i forbindelse med Geocaching, og det var fantastisk godt at få fortællingen på telefon da kirken var låst.. Tusind Takk. » Brev från besökare vid Grindheim kirke.Ljud ger liv

Vid Ny Ålesund telegrafstation på Svalbard har Laterna Vox producerat berättelser och ljud. En mix av historiska miljöljud hörs hela tiden och på en skärm i huset kan man välja att istället lyssna på historier från platsen.


boardnara7

Ett eget kretskort

Utveckling: Det ska vara enkelt, litet och energisnålt. Vi har producerat ett kretskort med många möjligheter.  Tekniken monteras i en box som kan vara utomhus och det hela kan drivas av solcellspaneler.

Mer om det här projektet!


IMG_5062

Vindelforsarna

Uppdrag: Produktion av LaternaGuide vid två platser längs Vindelälven, tekniken kommer drivas av solcellspaneler. Laterna Vox AS producerar film, mobilanpassar innehåll och levererar tekniken.

Färdigt år 2016.

Mer om det här projektet!


bjorno

Ut i skärgården

Uppdrag:  Digital guide till fyra platser i Stockholms skärgård, tre av dem solcellsdrivna. Quiz och kombination av lokalt nätverk och QR-kod till innehåll  längs en naturstig. Uppdragsgivare: Skärgårdsstiftelsen. Laterna Vox mobilanpassar innehåll,  levererar teknik och installerar. Projektledaren skrev i inbjudan till invigning att de fått en «grymt bra Wifi-lösning från Laterna Vox».

Färdigt 2016.

Mer om det här projektet!


biotopia

En stekelguide

Uppdrag:  Digital guide om bin vid biologimuseet Biotopia. Laterna Vox filmade, anpassade innehåll, levererade teknik och installerade. Här valde museet att på skylt också skriva QR-kod och kort url (webbadress)  för de som vill använda egen internetanslutning.

Färdigt maj 2016.

Mer om det här projektet!


birkenhead

Birkenhead Park

Uppdrag: leverera teknik och programmera innehåll till Birkenhead Park i England som drivs kommunalt. De ska själva producera innehållet.


Skjermbilde 2016-08-25 kl. 10.38.21

Audioguide Arkivet

Uppdrag:  Redigering och översättning av texter till engelska. Inspelning och programmering av audioguide på engelska och tyska till utställningen «Brennpunkt Arkivet», på Stiftelsen Arkivet i Kristiansand, Norge.

En ren audioguide, via webben, gjord i vårt egna publiceringsverktyg. Tillgång via QR-kod.


12916966_1277319382282612_6105446080259682066_o

Snackande bänk

Uppdrag: Anpassa teknik till en talande bänk till Köpings torg. Berättelser ska finnas på flera språk, de väljs via mobilen. Produktion pågår. Uppdragsgivare: Köpings kommun.

Färdigt våren 2017.


Skjermbilde 2016-08-24 kl. 22.15.09

Poesistol

Vid Norges sydspets har vi byggt en poesistol, vi kallar den «Lyttestasjonen». Lyssna till barn som pratar om livet eller poesi. Dikterna blir lästa ifrån stolens rygg. Besökare väljer dikt och språk via mobilen. Mer om «Lyttestasjonen» på TripAdvisor.


13987174_10153591670385146_1172176424_o

Ljud i kiosker

Uppdrag: Förmedlingskoncept för telefonkiosker i Oslo, till Telemuseet.
Lösning: Ljud startar när någon går förbi, röster i samtal. Eget ljud spelas upp om barn går in. Vår databox, LaternaPod, är smart ljuduppspelare men också WiFi-hotspot som ger trådlöst nät. Laterna Vox satte även upp website i WordPress.  Det var mycket regn när vi installerade men det var ju tak över huvudet!


Tidigare projekt

10 000 år på 12 minuter; En tidsresa i ljud, längre och längre tillbaka i tiden. Innehållet är en vandring utifrån fyra platser i Uppsala. Här ihopsatta till en helhet:

Övriga tidigare projekt:

Digital guide till «Länsstyrelsen i Jämtland»  Sonfjällets nationalpark.

 

Till Biotopia har vi producerat en fjärilsguide med quiz!

Det ingår i vårt egna cms att kunna producera quiz! Vi har till exempel gjort en quiz om väder.

Skjermbilde 2016-08-29 kl. 14.31.43

Några av guiderna finns för övrigt samlade på:

laguide.se och laguide.no

m Mobilguide med lokalt WiFi-nätverk; Rundemanen, Bergen, för det norska Telemuseet.